T mint Teri / meghívó

Forrai Ferenc tipografikai kiállítása

A szerelem jelzőrendszere tárul a látogató elé: a szimbólumok csupaszok, mint az imádott nő, amikor kijön a zuhany alól. Forrai rendet tesz a szózuhatagban: a vágy titokzatos Terijét, az általános és mégis személyes, örök egyet kutatja a tipo-lírai én, Feri az élet társas-játékában.
Az avantgárd alkotókra jellemző, tabumentes őszinteséggel mutatja be a szerelmek stációit: a kezdeti tűztől a megszokásig, az egybeolvadástól a kételyig. Ki tudja, hány társ hagy nyomot személyiségünkön: kacér kalandtól az életre szóló szövetségesig? Mások metszetében látjuk meg meztelen lényegünk.
A kiállítássá szervesülő képsorozat irodalmi idézeteken átszűrt bölcsességgel mesél párkapcsolatokról – és lebilincselő közvetlenséggel tereferél Terikről – és az ő Ferijükről.

Tombolaszerelem

A T mint Teri kiállításon látható művekhez az alkotó, Forrai Ferenc felkérésére a food design ismert hazai képviselője, Góg Angéla (Goga Food) tervezett süteményt. Az általa kiválasztott, számára fontos grafikához komponálta meg ihletett szerelemcsemegéjét, amely a helyszínen megvásárolható és elfogyasztható. A kiállítás zárásaként, a látogatók között kisorsolunk egy különleges, Valentin napi randevút. Meghitt környezetben, a zárt galériában, a tárlat képei között kóstolhatja meg az egyedi desszertet az a szerelmespár, akit a kiállítás kiválasztott magának.

Megnyitó

2016. 02. 07. – 17:00

Megtekinthető-látogatható
2016.02. 08–14.
Minden nap 11–18 óra között

Helyszín
ArtBázis, 1082 Bp. Horánszky u. 25.
www.artbazis.hu

Támogatók

Berényi Diána
Borbély Ádám
Csibi Attila
ÉdességLabor
Képes Gábor
Stier Tünde
Tasnádi Róbert

facebook

www.facebook.com/typoforrai